fredag 29. november 2013

Rund terrasse

Her er et bilde fra Commons Wikimedia som jeg falt litt for, en rund terrasse i et lett skrånende terreng. Skråninger i hagen kan være litt besværlig, men jammen gir det muligheter også.

Hagehilsen fra Vigdis



tirsdag 26. november 2013

Oversiktsbilder i slutten av november

Som dere ser, har jeg ikke akkurat noen stor hage...og når jeg betrakter hagen slik ovenfra, slår det meg at denne sirkelen med gress gjerne kan krympes litt. Ønsker meg noen fine buksbomkuler på venstre siden av sirkelen også.

På denne tiden av året er jeg ekstra glad i alt vintergrønt. Når alt visner og legger seg flatt, så gir buksbom struktur og og liv til hagen.

Slik ser det ut ved inngangspartiet nå. Vinteren er her......og neste helg blir det adventsbelysning ute.

Hagehilsen fra Vigdis

mandag 25. november 2013

Formklipt agnbøk

Agnbøk er vel mest kjent som hekkplante, men den kan også formklippes. Her får trærne et skulpturelt uttrykk. Nær bakken er de ikke så tette, men lenger opp er de veldig kompakte.
Her er et bilde fra Commons Wikimedia som viser formklipt agnbøk (lysegrønn) og barlind (mørkegrønn).

Tunnel av agnbøk (bilde fra Commons).

Hagehilsen fra Vigdis

lørdag 23. november 2013

Flott kombinasjon

 Lavendel, purpur og blodrød er ikke en fargekombinasjon som jeg sånn uten videre ville tro kunne bli vellykket i bedet. Men hos Helen Dillon funker det helt fint. Hemmeligheten er muligens at den blodrøde fargen er brukt varsomt, og at det er rolig lavendel-lilla som dominerer.
Valmuen Ladybird gjør bedet muntert og litt mindre tradisjonelt. 


Hagehilsen fra Vigdis

fredag 22. november 2013

Flyttingen er utsatt

Dere som følger bloggen min husker kanskje at vi på sensommeren kjøpte oss et "nytt" eldre hus med stooor hage, selve drømmehagen for mitt vedkommende. Noen har kanskje lurt på hvorfor jeg ikke har skrevet mer om dette, men det skyldes at alt har vært så usikkert rundt salget av huset hvor vi bor nå. Denne høsten har det vært dårlige tider for salg og vi ville tape en del penger ved å selge det "billig" nå. Dermed var det mest fornuftig å utsette salget og vente på bedre tider. Vi har derfor leid ut nyhuset på ubestemt tid.
feeling blue....

Dette har vært litt tøft for oss, og diskusjonene har vært mange. Men nå har jeg falt til ro med denne utsettelsen og funnet ut at vi har det veldig bra her i huset og hagen også.

Ha en god helg!

torsdag 21. november 2013

Påkledning for vinteren

Sommerfuglbusk Buddleia kan trenge litt påkledning om vinteren, for ellers fryser den gjerne ned. Heldigvis pleier den å skyte fra rota igjen selv om vinteren har vært hard, men det går jo utover blomstringen selvfølgelig. 
Denne Buddleiaen ble innkjøpt i sommer for en god slant penger. Nå har jeg gitt den et varmt "kleslag" av visne tujagreiner og tørre bregneblader. Utenpå det har jeg bundet fast et lag med striestoff.
Håper dette redder neste års blomstring og at den ikke råtner bort (hvis det regner mye). Skal gjøre det samme med parykkbusken også. Det er første gang jeg gjør det på denne måten, så jeg er litt spent...

Klem fraVigdis

onsdag 20. november 2013

Isroser

 Det har vært 5-6 kuldegrader i natt og hele hagen har fått et vakkert rimlag. Skyggesildren har blitt til isroser.

Skyggesildren beholder grønnfargen bedre hvis man legger over et lag med vissent løv. Dette har jeg gjort for et par uker siden, men vinden har feid det bort.

Hagehilsen fra Vigdis

tirsdag 19. november 2013

Lysegul vår

I dag har jeg hatt fri på formiddagen og kost meg ute i sola med løkplanting. Tulipanene har endelig kommet i jorda, og i en av pilekurvene blir det lysegul vårblomstring med krokus og påskeliljer, gleder meg..
Crocus Romance (bilde fra Commons) er lysegul på utsiden og blomstrer tidlig. Alle løkene var i ferd med å spire, så det var på tide å få dem i jorda.

Det er lurt å legge all løken oppå jorda før man planter dem. Under krokusen har jeg plantet løk av Narcissus Ice Follies

Narcissus Ice Foliies (bilde fra Commons)


Hundekjeksfrøene har allerede spirt (hjelp!). Det har vært minusgrader om natta og nok varme på dagen til at de har våknet til live i såkarene ute i hagen. Håper de ikke kreperer i løpet av vinteren. Skal uansett kjøpe noen frø for å så litt senere. Disse frøplantene ser litt lyse ut, tviler på om det blir sort hundekjeks slik jeg ønsker.

Hagehilsen fra Vigdis

tirsdag 12. november 2013

Fint vedlager

Her er et vedskjul i særklasse. Finere blir det vel ikke... sett og beundret i Irland.

Hilsen Vigdis 

søndag 10. november 2013

Falt for fristelsen

Jeg har akkurat vært på Plantasjen for å kjøpe vårløk til 50%, og hva finner jeg? Jo søte små Juleroser Helleborus Niger med masse knopper til en overkommelig pris!  Denne fristelsen kunne jeg ikke stå i mot, og nå er denne skjønnheten plassert på trappa. Dette er min Helgeglede. Jeg skal ta den inn om natta, men jeg lurer på om jeg kan plante den ut i bedet, eller er det best å vente til våren? Noen som vet hva som er lurt? Jeg hadde en flott hvit julerose som døde på grunn av barfrosten på senvinteren og jeg savner den fremdeles.

Hagehilsen fra Vigdis

lørdag 9. november 2013

Hagens tøffeste blomster

Det har vekslet mellom rim og regn de siste dagene og blomstene får prøvd seg. Tagetes og Solhatt har gitt seg, mens roser og Ringblomst holder koken fremdeles, de er hagens aller tøffeste.
Calendula Indian Prince

Buskrosene har mange knopper selv om det meste av blader har falt av.

Blodbeger står like fint selv om været er hustrig. Løvemunn og Dusksalvie greier seg også bra.

Ja, her er beviset på at det har vært kalde netter og glatte veier om morgenen. To biler smalt sammen i svingen rundt huset her denne uka. Det gikk bra bortsett fra noen bulker. Veden er kommet i hus og vinterdekkene er tatt på, så nå er vi klare for vinteren...men det hadde vært kjekt med enda noen milde hagedager :)

Hagehilsen fra Vigdis



fredag 8. november 2013

Clementine

 Det er sesong for klementiner og i den anledning byr jeg på et par bilder av Kongslyset Verbascum Clementine.
Clementine har en flott orangefarge og jeg beundret den lenge og vel på Chelsea 2013 i hustrig regnvær.

Lekker sammen med bronsefennikel.

Ha en god helg!
Klem fra Vigdis

søndag 3. november 2013

Ønskeliste til hagesentrene

Disse staudene håper jeg å finne i hagesentrene til våren, ellers frykter jeg at jeg må utvandre ;)
Mørk. mørk sibiriris

Salvia Amistad

Mathiasella bupleuroides 'green dream'

Den er lekker sammen med Blodtoppen Sanguisorba menziesii

Agastache Blue Boa. Fantastisk farge!

Silene, ikke sikker på sortsnavn.

cirsium rivulare atropurpureum

Hagehilsen fra Vigdis

fredag 1. november 2013

Nigella Hispanica

 Jeg fikk ikke sådd Nigella Hispanica før langt ut i juni, men noen blomster har det da blitt på de litt pjuskete plantene. Selv om den ser ømfintlig ut har den tålt noen frostnetter.
Den spanske Jomfruen har filigrant bladverk og dekorative støvbærere.

Jeg synes den er veldig vakker. Den har en spennende blålilla farge, nesten som en juvel.

Hagehilsen fra Vigdis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...